jueves, 27 de diciembre de 2012

La direcció de BTV vol retallar el 50% del pressupost dels districtes


Som els reporters de les televisions de districte i estem a punt de desaparèixer. La direcció de BTV vol retallar el 50% del nostre pressupost i això significarà la supressió de bona part de la informació de proximitat dins la televisió local de la ciutat.

Donem veu a veïns i entitats de tots els barris de Barcelona, sovint sense presència a la majoria de mitjans de comunicació. Som els responsables directes del programa Infobarris de BTV. Un espai diari dedicat a la informació més propera gràcies al contacte personal amb el teixit associatiu i veïnal.



Donem cobertura a les festes majors dels barris, seguim els plenaris i les audiències públiques, mostrem les tasques de les entitats, expliquem les reivindicacions veïnals, és a dir, tot allò que passa als barris. A més, fem continguts per als informatius diaris de la cadena per contribuir a l’esperit local que creiem que ha de tenir BTV.

El nostre pressupost, que ara està punt de limitar-se en un 50%, fa anys que es redueix. Cada vegada treballem en condicions laborals més precàries i amb uns mitjans tècnics mínims. Però, tot i així, fem una feina professional i de qualitat.

La informació que fem els reporters de districte en aquest moment representa aproximadament el 3,5% del pressupost total de BTV i ara ho volen deixar en un 1,75%.

La direcció de BTV vol aplicar una retallada de fins a un 12,5% als treballadors d’informatius de la casa i un 50% a les televisions de districte en un moment que l’Ajuntament encara no ha aprovat el pressupost per a l’any 2013. De quina manera es mantindrà la informació de proximitat, el compromís i la raó de ser de BTV?

Si la decisió de la direcció de BTV es materialitza representarà l’acomiadament dels 23 periodistes que fem la informació dels barris des de fa 30 anys.


Les retallades de BTV silenciaran les veus dels barris.



Assemblea de treballadors de les televisions locals de districte

27 de desembre de 2012